ruházat

ruházat
Fontos hogy a ruházat ne legyen túl bő, valamint túl szoros. Protektorral kibélelt ruházat akkor tudja megfelelően ellátni funkcióját, ha az ütésálló részek nem mozdulnak el eséskor. Ezen szempontok figyelembe vétele mellett a komfortérzet sem elhanyagolható.

cross

cross
A cross ruházat elsősorban a biztonságot kell, hogy szolgálja, hiszen extrém helyzetekben kell bizonyítania. Páncél kiválasztásánál fontos szempont, hogy minél több funkciós legyen, valamint jó minőségű, ütésálló anyagból készüljön. A nadrág, térd és csípő protektorokkal legyen ellátva. A kesztyűnek legyen erős varrása, vékony, könnyű legyen, valamint jó fogást biztosítson. A cross ruházat egyik legfontosabb eleme a csizma. Lábszárat, bokát tartsa, kemény legyen a sípcsontnál, oldal patentok, csatok strapabírók anyagból készüljenek.

csizma

csizma
A jobb minőségű motoros csizmák védenek a nedvesség és a szél ellen, és lélegző béléssel rendelkeznek. Fontos, hogy a lábbeli kényelmes legyen és megfelelően tartsa a bokát, illetve védje a sípcsontot. Legyen magas szárú és jól állja a vizet.

dzseki-kabát

dzseki-kabát
A megfelelő motoroskabát a motoros alakjára tökéletesen kell, hogy illeszkedjen. Viselőjének védelmet biztosít a váll, hát és könyök protektorok megfelelő illeszkedése. Egyes modellek nadrággal összezippzározhatóak, valamint kivehető béléssel rendelkeznek.

kesztyű

kesztyű
A motoros kesztyű funkciója elsősorban az esetleges eséskor bekövetkező komoly sérülések enyhítése, hiszen önkéntelenül kezünket, tenyerünket rakjuk le elsőnek. Így nagyon fontos a megfelelő motoros kesztyű kiválasztása.

nadrág

nadrág
A motoros nadrág elsődleges funkciója a maximális védelem, emellett a nadrág viselőjének kényelme. A motoros térdét térdprotektorok védik. Egyes modellek kabáttal összezippzározhatóak, nadrágtartóval rendelkeznek, valamint kivehető thermobéléssel vannak ellátva.

utcai ruházat

utcai ruházat
A kiváló motorosruházatokat gyártó cégek miért ne gyárthatnának utcai ruházatot??? A legtöbb gyártó kínálatában szerepelnek motoros jellegű, divatos polók, dzsekik, cipők, érdemes rájuk egy-egy pillantást vetni.